Fluefiskern.no

logo
Checkout
november

Fiskeplasser:

- Jeg er ofte i de samme områdene på denne tiden. Jeg leter opp stigsildstimer og jeg bruker sjenerelt mye tid på å flytte meg rundt på let etter sjøørret. Bruke tid bak bindestikke er fint nå. Det blir kaldere og vi går inn i en slags vinterdvale selv. Er det mildvær kan du oppleve godt fiske i stingsildtimene.

november - stingsild

Tips: 

- Slapp av..... bind ei flue.... sitat: Staffan Lindstrøm.


neste måned, Desember.

Fluevalg: 

- Jeg begynner å bevege meg over på Klympen eller Kobberbassen denne tiden. Den fungerer godt i det kalde vannet.


- PQ-Kutlingen, med litt silverflash i kroppen, er ofte på enden av fortommen. Flua fisket godt året rundt og vil bli med meg videre fremover.

- The Pink Ladies er alltid med.

Line valg:

- På denne tiden kan jeg fort finne på å fiske med en Intermediate line, eller Hover lina som jeg har begynt å bli kjent med.

- Veien mellom å bytte fra synk til Intermediate er kort og jeg gjør så godt jeg kan for å tilpasse meg etter de områdene jeg fisker på.

- Jeg opplever ofte fiske som tregt denne tiden og jeg velger heller å sette meg bak bindestikka istedet for å reise ut på tur i viten om at snart gyter Tobisen og sjansen for å få en feit overspringer øker betraktelig.


les mer om linene jeg bruker her

september4
november4

Byttedyr: 

- De siste Sandreker og Strandreker er på vei ned mot dypere vann for å overvintre.

- Tobisen gyter på sandbankene. De blir mindre aktive så fort vannet blir kjøligere, blir det kaldt i været og vanntemeraturen synker veldig i vannet vil den grave seg ned etter gytingen. Er det en mild vinter vil Tobisen hoppe over dvaltiden. Det at Tobisen er en stedbunnen fisk gjør at den graver seg ned der den er klekt som yngel.

- Du finner noe lopper, mysis og enkelte tangkutlinger inne på grunnene.

- Det er store stimer med stingsild i vinterdrakt. Disse stimene finner du ofte i det saltere vannet da brakkvannsområdene gjerne er kaldere. Let opp bukter med bryggeannlegg eller båthavner. Stingsilden søker gjerne opp disse plassene for beskyttelse og det er mengder med tanglus der som den jakter på gjennom vinteren.

- Brislingen har trukket ut mot dypere vann.

november2
november3
lady7

Jeg liker å komme tilbake til de samme plassene år etter år. Samme flue, samme sted. Her på bildet fisker jeg ut mot et lite ålegressbelte. Gresset om vinteren er meget kort, gjerne små stumper, det virker som sjøørreten trekker innom der fra tid til annen i viten om at det bruker å være mat der. En fast plass for meg å fiske rundt vintertider.

nfisklogo
Instagramlogo

Følg meg på instagram

patagonia-fish-logo
Titan_full_intermediate
Sa BFT
logo

Bli en patreon supporter

         Flyte line

       Min "Go to" line

winston logo

        Min fluestang

     Mine vadere/jakke

Sponsorer

redigton

      Min nye fluesnelle

org.nr. 99 57 98 115    oppdatert  13.01.2020

youtubereklame