Fluefiskern.no

logo
Checkout
november

Fiskeplasser:

- Jeg er ofte i de samme områdene på denne tiden. Jeg leter opp stigsildstimer og jeg bruker sjenerelt mye tid på å flytte meg rundt på let etter sjøørret. Bruke tid bak bindestikke er fint nå. Det blir kaldere og vi går inn i en slags vinterdvale selv. Er det mildvær kan du oppleve godt fiske i stingsildtimene.

november - stingsild

Tips: 

- Slapp av..... bind ei flue.... sitat: Staffan Lindstrøm.


neste måned, Desember.

Fluevalg: 

- Jeg begynner å bevege meg over på Loppa fluo. orange eller Kobberbassen denne tiden. Disse to fungerer godt i det kalde vannet. Eller små cdc fluer som Fnugget.

- Vaskenbjørn size 4 er ofte på eller jeg kliner på en stor Speykutling.

- The Pink Ladies er alltid med. I Orange og Rosa.

november4

Byttedyr: 

- De siste Sandreker og Strandreker er på vei ned mot dypere vann for å overvintre.

- Tobisen graver seg ned å går i dvale. Er det en mild vinter vil Tobisen hoppe over dvaltiden. Det at Tobisen er en stedbunnen fisk gjør at den graver seg ned der den er klekt som yngel.

- Du finner noe lopper, mysis og enkelte tangkutlinger inne på grunnene.

- Det er store stimer med stingsild i vinterdrakt. Disse stimene finner du ofte i det saltere vannet da brakkvannsområdene gjerne er kaldere. Let opp bukter med bryggeannlegg eller båthavner. Stingsilden søker gjerne opp disse plassene for beskyttelse og det er mengder med tanglus der som den jakter på gjennom vinteren.

- Brislingen har trukket ut mot dypere vann.

november2
november3
speyk_1

Jeg liker å komme tilbake til de samme plassene år etter år. Samme flue, samme sted. Her på bildet fisker jeg ut mot et lite ålegressbelte. Gresset om vinteren er meget kort, gjerne små stumper, det virker som sjøørreten trekker innom der fra tid til annen i viten om at det bruker å være mat der. En fast plass for meg å fiske rundt vintertider.

orange_pinklady

Line valg:

- Jeg fisker mye med Fast Intermediate og SA Sonar Titan Full Intermediate, på de fleste plassene jeg fisker på. Gjennom året, fungerer disse linene meget godt. Men, jeg bytter alltid line hvis jeg føler jeg ikke fisker på den dypden jeg ønsker. Jeg blir fort stresset og ukonsentret hvis lina synker for fort eller jeg føler flua går for høyt i vannet.


les mer om linene jeg bruker her

nfisklogo
Instagramlogo

Følg meg på instagram

patagonia-fish-logo
SaVolantis
Sa BFT
logo

Bli en patreon supporter

           Flyte line

     Nye Volantis fra SA

winston logo

        Min fluestang

     Mine vadere/jakke

Sponsorer

redigton

      Min nye fluesnelle

org.nr. 99 57 98 115    oppdatert  13.01.2020

youtubereklame