Fluefiskern.no

logo
Checkout
mai1

Fiskeplasser:

- Nå er jeg på sporet av flere byttedyr-arter. Tanglopper, strandreker, tobis, og tangkutlinger. Stingsildhannene begynner å lage reder i grunne bukter, i mudder og tang.  

I disse tider kan man legge opp dagen litt ettersom hvilke byttedyr-arter som er aktive i de områdene du fisker på. I mine trakter er det strandrekene som opptar meg mest. En og annen tur til stingsildområdene drar jeg også og ikke minst til loppeplassene og sandbankene hvor man kan finne jagende Tobis rundt i området den holder til. Vet du om en plass med ålegress er dette "hot spots" for jagende sjøørret.

mai - strandreketid

mai5

Tips: 

- Det er sjøørret som går å tar spesefikke arter til tider, spesielt strandreker eller lopper virker det som. Jeg oppsøker ofte de plassene jeg vet har gode forhold for reker og lopper. Bruk tid på å speide etter vakende fisk.


neste måned, juni

Byttedyr:   

- Stingsildhannen, begynner å bygge reier på grunt vann.

- Noe børstemark sværmig.

- Mengder med tobis på jakt etter føde.

- Det dukker opp tangkutlinger og sandkutlinger på grunt vann.

- De første strandrekene dukker opp for å gyte.

- Mengder med brisling som begynner med gytingen og tanglopper.

Fluevalg:

- Denne tiden fisker jeg mye med lopper og reker. Vaskebjørn size 4 og 6 blir også brukt mye, med sitt rødt triggerpunkt for å imitere stingsildhanner i gytedrakt.

- Kobberbassen er en faste følgesvenn og brukes flittig.

- Hoover Shrimp er ofte på.

- Følg med hvordan flueboksene mine ser ut fra måned til måned her

hooverNChar

Line valg:

- Jeg fisker for det meste med en line. Sonar Titan Full Intermidiate, den  fungerer til de fleste plassene jeg fisker på. Men, blir det dypere en 5,6 meter, bytter jeg ofte til en Fast Intermediate line som synker fortere. Det er ikke artig å stå med en line som ligger for høyt i vannet i forhold til dypet du fisker på. Da fisker du ikke effektivt og du kan gå glipp av flere fisker.


les mer om linene jeg bruker her

mai4

- Tidlig morgen jager sjøørreten tett på land etter lopper og ny ankomnde strandreker fra dypet. Dette er et meget spennende fiske. Vet du om en plass du har sett strandreker? Kom deg ut tidlig! Gjerne før det lysner om morgenen. Man kan oppleve godt fiske mitt på dagen også, da gjerne med litt vind. (gjerne pålandsvind)

- Ikke glem loppefluene heller da det myldrer av lopper i fjæra på denne tiden.  

- Merk: se alltid etter strømkanter/sømmer. Det er ofte byttedyr samlet i disse sømmene og sjøørreten vet godt å utnytte disse.

mai7
mai3
vb4
nfisklogo
Instagramlogo

Følg meg på instagram

patagonia-fish-logo
SaVolantis
Sa BFT
logo

Bli en patreon supporter

           Flyte line

     Nye Volantis fra SA

winston logo

        Min fluestang

     Mine vadere/jakke

Sponsorer

redigton

      Min nye fluesnelle

org.nr. 99 57 98 115    oppdatert  13.01.2020

youtubereklame