logo1test


Fluefiskern.no

mai1

Fiskeplasser:

- Nå er jeg på sporet av flere byttedyr-arter. Tanglopper, strandreker, tobis, og tangkutlinger. Stingsildhannene begynner å lage reder i grunne bukter, i mudder og tang.  

I disse tider kan man legge opp dagen litt ettersom hvilke byttedyr-arter som er aktive i de områdene du fisker på. I mine trakter er det strandrekene som opptar meg mest. En og annen tur til stingsildområdene drar jeg også og ikke minst til loppeplassene og sandfbankene hvor man kan finne jagende Tobis rundt i området den holder til. Vet du om en plass med ålegress er dette "hot spots" for jagende sjøørret.

mai - strandreketid

mai4

Tips:

- Fisken tar det meste av fluer på denne tiden virker det som,

men det er sjøørret som går å tar spesefikke arter til tider, spesielt strandreker eller lopper virker det som. Jeg oppsøker ofte de plassene jeg vet har gode forhold for reker og lopper. Bruk tid på å speide etter vakende fisk.


neste måned, juni

Byttedyr:  

- Stingsildhannen, begynner å bygge reier på grunt vann.

- Noe børstemarksværmig.

- Mengder med tobis på jakt etter føde.

- Det dukker opp tangkutlinger og sandkutlinger på grunt vann.

- De første strandrekene dukker opp for å gyte.

- Mengder med brisling som begynner med gytingen og tanglopper.

Fluevalg:

- Denne tiden fisker jeg mye med lopper og reker. PQ-kutlingen blir også brukt med et rødt triggerpunkt  for å imitere stingsildhanner i gytedrakt.

- Krampa er en faste følgesvenn og brukes flittig.

- Lady fluene i Sand farge skal helt klart få prøvd seg.

- Jiggy er heller ingen dum flue å prøve.


- Forsatt ligger denne Pønker flue i boksen, i håpet om at sjøørreten tar tørt.

- Følg med hvordan flueboksene mine ser ut fra måned til måned her

mai2

Line valg:

- Jeg skifter ofte mellom mine to liner. Skal jeg fiske med lopper på grunt vann bruker jeg ei line som ligger høyt i vannet, som GPX hover. Skal jeg ned litt og prøve litt i "reke highways" kanalene, bytter jeg gjerne til Outband F/I lina for å komme litt ned. Jeg tilpasser meg hele tiden. Jeg bytter alltid line hvis jeg ser det er grunt eller dypt. Stå å fiske med ei line som ikke fungerer der du er, roter det til for deg og du vil fort begynne å irritere deg over at ting ikke er som du ønsker.

les mer om linene jeg bruker her

mai3

- Tidlig morgen jager sjøørreten tett på land etter lopper og ny ankomnde strandreker fra dypet. Dette er et meget spennende fiske. Vet du om en plass du har sett strandreker? Kom deg ut tidlig! Gjerne før det lysner om morgenen. Man kan oppleve godt fiske mitt på dagen også, da gjerne med litt vind. (gjerne pålandsvind)

- Ikke glem loppefluene heller da det myldrer av lopper i fjæra på denne tiden.  

- Merk: se alltid etter strømkanter/sømmer. Det er ofte byttedyr samlet i disse sømmene og sjøørreten vet godt å utnytte disse.

mai5
mai6
mai7
uwfoto
nfisklogo
Instagramlogo

follow me on instagram

sage
patagonia-fish-logo
Titan_full_intermediate
hover_synk2_synk4

org.nr. 99 57 98 115    updated  26.03.2018

youtubereklame