Fluefiskern.no

logo
Checkout
juni1

Fiskeplasser:

- Nå leter jeg opp plasser som ligger godt ute mot åpent hav. Sjøørreten trekker gjerne utover på denne tiden og jager rundt i sund hvor tidevanns-strømmer presser seg igennom. Jeg digger plasser langt ute på denne tiden. Odder som trekker seg ut mot havet med store steiner eller skjær rett utenfor er plasser jeg ofte treffer på sjøørreten.

- Finner man sund, 5-10 meter, som er smale og tidevannet blir presset igjenom, samler ofte sjøørreten seg der for å beite. Det kan virke som de har standplasser i slike strømmer.

Jeg fisker gjerne på ettermiddag og ut mot natten. 

PS; Strandrekene trekker ofte opp på grunt vann i skumringen, sjøørreten kommer overraskende langt inn på grunnt vann for å spise dem.

Juni - strømkanter

juni2

Tips: 

Så fort vannet nærmer seg "ok våtdrakt temperatur" tar jeg gjerne en tur med dykkemaske, snorkel og svømmeføtter for å sjekke nye fiskeplasser. Jeg begynner med å lete opp sandflekker på Gulesider.  


Skal du få bekreftet at det er tobis på en sandflekk du har oppdaget, bør du snorkle på kvelden eller natten. Tobisen graver seg ned så fort det blir mørkt. Ta med deg en god lykt, som tåler vann, svøm over sandflekkene og flash litt med lykten din. Er det tobis der vil de "pile" avgårde så fort lyset treffer dem. Da har du en plass du kan fiske på ut over vinteren, gjerne i jan./feb. under gytingen til tobisen.


PS; finner du tobis nedgravd er det mest sannsynelig en god loppeplass i nærheten.


neste måned, juli.

Fluevalg: 

- Jeg liker å ha noen gode store rekefluer i boksen på denne tiden. En Hoover shrimp size 2 med litt fluo.chartreuse i seg tar seg godt ut i vannet.

- Loppeflua Loppa Light Brown er med og Vaskebjørn fungere fint som en "all round" flue. Her må man tilpasse fluevalget etter hvor man fisker. Jeg kan også fiske endel med PQ-Kutlingen eller Jiggy i hvit/orange.


- Følg med hvordan flueboksene mine ser ut fra måned til måned her

Line valg:

- Jeg fisker mer og mer med Fast Intermediate på denne tiden. Jeg trekker ut mot havet og til plasser med dype sund, bukter og odder med skjær og store steiner utefor. Skulle det begynne å vake på grunt vann bytter jeg til en line som ligger høyere i vannlaget.


 les mer om linene jeg bruker her

- Merk: se alltid etter strømkanter/sømmer. Det er ofte byttedyr samlet i disse sømmene og sjøørreten vet godt å utnytte disse.

PQ-Kutlingen

Byttedyr: 

- Det er store stimer med stingsild-yngel som svømmer rundt på veldig grunt vann.

- Det er mengder med strandreker og sandreker.

- Tangkutlingene gyter.

- Tangloppene formerer seg enormt.

- Tobis jager aktivt rundt i tidevannet.

- Mye brisling inne ifjordene som gyter.

juni3
juni5
Vaskebjørn Classic
nfisklogo
Instagramlogo

Følg meg på instagram

patagonia-fish-logo
Guideline-Reach-Reel-01
youtube

Bli et YouTube medlem

  Ny stang og snelle til gjedde fra Guideline

winston logo

Min fluestang til sjøørretfiske

         Mine vadere

Sponsorer

redigton

Min fluesnelle til sjøørretfiske

CND-Logo

      Ny stang til sjøen!

org.nr. 99 57 98 115    oppdatert 22.09.2023

youtubereklame