Fluefiskern.no

logo
Checkout

Byttedyr: 

- Stingsild svømmer rundt i store stimer gjerne i havneområder eller rundt bryggeannlegg, de er helt sølvblanke.

- Tanglopper og tanglus har stor betydning for sjøørreten.

- Tobisen er i sluttfasen av gytingen. En meget inntressant tid å lete etter gjeldfisk på sandflekkene. Eggende til Tobisen klekker etter 10 dager og larvene går i dvale.

januarindex

Man kommer jevnlig i kontakt med sjøørretsmolt i disse kalde månedene, gjerne i store stimer, de har som oftes faste oppholdssteder vinterstid, selv kjenner jeg godt til de plassene i mine områder, jeg prioritere å holde meg mest mulig unna da jeg vet de hugger iverig etter flua. Det trenger nødvendigvis ikke være brakkvann for å treffe på disse stimene. Vinterfiske er ofte preget av små sjøørret, får jeg flere en 4-5 små fisk velger jeg gjerne å flytte meg eller jeg tar en pause for å se om smolten evt. vandre videre.

Tips: 

- Nå gjelder det å lete etter fisk. Man kan reise inn i store bukter for å lete opp stingsildstimene eller reise ut for fiske av sandbankene hvor Tobisen gyter.


neste måned, februar.

Fiskeplasser:

- Jeg leter gjerne opp plasser jeg har sett tobis. Større sandbanker på en 2-5 meters dybde i kombinasjon med tidvansstrømmer huser ofte tobis. Stingsild stimene er ofte inne i bukter og kan fort gi deg et godt fiske på denne tiden. Sjansen for å treffe på store stimer med små sjøørret er stor. Får du mange slike småtasser tett etter hverandre kan det være greit å flytte seg eller ta en pause for å se om de svømmer videre. Det trekker ofte overspringere inn til disse stingsildstimene. Man kan virkelig være heldig å treffe på noen flotte fisker.

Fluevalg: 

- Jeg har bunnet opp endel Superflua. Disse fluene skal fungere godt som en tobisimitasjon. Selv er jeg en fersking med denne flua og gleder meg til å teste den ute fremover.

- En stingsild flue er også fint å ha da det ofte er store mengder stingsild stimer i vinterdrakt langs kysten. Her har jeg nå valgt å fiske med PQ kutlingen med litt silver flash i.

- Jeg skal også forsøke meg med noe cdc fluer på denne tiden. Gjerne en Pink Lady i rosa/hvite farger. Rosa er en farge som kan trigge fisken til hugg på denne tiden hvor vannet er kaldt.


 - Følg med hvordan flueboksene mine ser ut fra måned til måned her

januar - Tobis tider

januar02
januar03
jiggy02
januar05
januar06

Line valg:

- Disse sandbankene, hvor tobisen gyter, bruker å ligge på en 2-5 meter dybde. Så her kan man mere en gjerne fiske med intermediate. Få flua litt ned og gjerne rett over bunnen. Er det tobis der, vil du helt klart ha mulighet til å treffe på en sjøørret.

- Skal jeg fiske lengre inne og jeg ser stingsildstimene går grunt, bytter jeg line med en gang til Hover lina. Det er viktig å bruke tid på slikt. Det er ofte avgørende om du får et effektivt fiske eller ikke.


les mer om linene jeg bruker her

nfisklogo
Instagramlogo

Følg meg på instagram

patagonia-fish-logo
Titan_full_intermediate
Sa BFT
logo

Bli en patreon supporter

         Flyte line

       Min "Go to" line

winston logo

        Min fluestang

     Mine vadere/jakke

Sponsorer

redigton

      Min nye fluesnelle

org.nr. 99 57 98 115    oppdatert  13.01.2020

youtubereklame