Fluefiskern.no

logo
Checkout
desember3

Fiskeplasser:

- Jeg er vel mere bak bindestikka nå en jeg er ute, men skal jeg ut blir det ofte i de samme områdene. Jeg leter opp stigsildstimer og jeg bruker sjenerelt mye tid på å flytte meg rundt på let etter sjøørret. Bruke tid bak bindestikke er fint nå. Det blir kaldere og vi går inn i en slags vinterdvale selv. Er det mildvær kan du oppleve godt fiske i stingsildstimene.

Desember - bindetid

Fluevalg: 

- Skal jeg ut på denne tiden blir det gjerne at jeg setter på en Loppa Fluo.orange, cdc rekene Fnugget, Pink Lady og Orange Lady eller kobberbasen. Det er også en fin tid å fylle opp boksen på igjen.

loppaflorange

Byttedyr: 

- Tobisen  er mindre aktiv nå som vannet er kaldt. Synker vanntemperaturen veldig vil den grave seg ned. Er det en mild vinter vil Tobisen hoppe over dvaltiden. Det at Tobisen er en stedbunnen fisk gjør at den graver seg ned der den er klekt som yngel.

- Du finner noe lopper og mysis .

- Det er store stimer med stingsild i vinterdrakt. Disse stimene finner du ofte i det saltere vannet da brakkvannsområdene gjerne er kaldere. Let opp bukter med bryggeannlegg eller båthavner. Stingsilden søker gjerne opp disse plassene for beskyttelse og det er mengder med tanglus der som den jakter på gjennom vinteren.

desember02

Line valg:

- Jeg fisker mye med Fast Intermediate og SA Sonar Titan Full Intermediate, på de fleste plassene jeg fisker på. Gjennom året, fungerer disse linene meget godt. Men, jeg bytter alltid line hvis jeg føler jeg ikke fisker på den dypden jeg ønsker. Jeg blir fort stresset og ukonsentret hvis lina synker for fort eller jeg føler flua går for høyt i vannet.


les mer om linene jeg bruker her

box5
nfisklogo
Instagramlogo

Følg meg på instagram

patagonia-fish-logo
Guideline-Reach-Reel-01
youtube

Bli et YouTube medlem

  Ny stang og snelle til gjedde fra Guideline

winston logo

Min fluestang til sjøørretfiske

         Mine vadere

Sponsorer

redigton

Min fluesnelle til sjøørretfiske

CND-Logo

      Ny stang til sjøen!

org.nr. 99 57 98 115    oppdatert 22.09.2023

youtubereklame