Fluefiskern.no

logo
Checkout
desember3

Fiskeplasser:

- Jeg er vel mere bak bindestikka nå en jeg er ute men skal jeg nå ut blir det ofte i de samme områdene. Jeg leter opp stigsildstimer og jeg bruker sjenerelt mye tid på å flytte meg rundt på let etter sjøørret. Bruke tid bak bindestikke er fint nå. Det blir kaldere og vi går inn i en slags vinterdvale selv. Er det mildvær kan du oppleve godt fiske i stingsildstimene.

Desember - bindetid

Fluevalg: 

- Skal jeg ut på denne tiden blir det gjerne at jeg setter på Klympen eller nå da med disse cdc rekene, Lady. Hvit/Rosa har jeg tro på og vet mange har fisket med det i årevis, bare jeg som har låst meg litt fast i en viss flue. Men ikke nå lengre. Nå er både cdc og jiggy kommet på banen og jeg kjenner jeg er mer mottakelig for andre mønstre fremover. Spennede!

Line valg:

- På denne tiden kan jeg fort finne på å fiske med en Intermediate line, eller Hover lina som jeg har begynt å bli kjent med.

- Veien mellom å bytte fra synk til Intermediate er kort og jeg gjør så godt jeg kan for å tilpasse meg etter de områdene jeg fisker på.

- Er det kaldt og minus grader velger jeg heller å sette meg ned bak bindestikka.


les mer om linene jeg bruker her


neste måned, Januar.

klympe01

Byttedyr: 

- Tobisen  er mindre aktiv nå som vannet er kaldt. Synker vanntemperaturen veldig vil den grave seg ned. Er det en mild vinter vil Tobisen hoppe over dvaltiden. Det at Tobisen er en stedbunnen fisk gjør at den graver seg ned der den er klekt som yngel.

- Du finner noe lopper og mysis .

- Det er store stimer med stingsild i vinterdrakt. Disse stimene finner du ofte i det saltere vannet da brakkvannsområdene gjerne er kaldere. Let opp bukter med bryggeannlegg eller båthavner. Stingsilden søker gjerne opp disse plassene for beskyttelse og det er mengder med tanglus der som den jakter på gjennom vinteren.

desember02
desember4
desember6

 - Jeg tar frem flueboksene mine og bytter ut de brukte med nye, reparer noen og skjærer opp de fluene jeg ikke kommer til å fiske med.

nfisklogo
Instagramlogo

Følg meg på instagram

patagonia-fish-logo
Titan_full_intermediate
Sa BFT
logo

Bli en patreon supporter

         Flyte line

       Min "Go to" line

winston logo

        Min fluestang

     Mine vadere/jakke

Sponsorer

redigton

      Min nye fluesnelle

org.nr. 99 57 98 115    oppdatert  13.01.2020

youtubereklame