logo1test

Fluefiskern.no

Min flueboks

Forord.

Nå skal det skrives at de fluene jeg har valgt å ha i flueboksen min ikke har havnet der av rene tilfeldigheter. Fluene jeg velger er gjerne mønstre som har vist seg å være fiskefangere og det er fluer som andre har tipset meg om å prøve, fluer de har fått godt med fisk på og som de gjerne aldri drar på tur uten.


Fluene i boksen min kan gjerne imiterer bytterdyrene jeg ønsker å imitere men jeg liker atraktorfluer som viser seg å trigge fisken til hugg, som f.eks, Vaskebjørn. Det er også fluer som ikke henger seg opp under fisket.

mvfluefiskehilsen Eivind Berulfsen


Er du nybegynner og helt fersk i "gamet"? her er noen tips til deg som planlegger å sette igang med fluefiske: Nybegynner ?


Siste oppdatering av min flueboks : 02.02.2019

Fortyng flunene dine

Fortyng fluene dine etter hvilke forhold du skal bruke de til. Lag noen fortynget eller helt ufortynget. Lær deg hvor fort de forskjellige fluene dine synker ved å telle hvor lang tid de bruker på å synke på f.eks 1 meter vann, noen andre faktorer vil jo spille inn her som tidevann og strømforhold, fortomslengde og tykkelse, men over tid lærer du deg å avfiske områder mye mere effektivt med denne teknikken. I tillegg danner du deg et bilde av hvordan flua oppfører seg i vannet.

Fin et mønster du tror på

Det at jeg fisker så mye med de fluene jeg har valgt,  fungerer nødvendigvis ikke så godt i enden av fortommen din. Prøv deg ut litt og fin et mønster du syntes fungere for deg. En stor del av sjøørretfiske for meg er å sitte time for time bak bindestikka å prøve ut forskjellige ting. Det er ikke alltid fluene havner i enden av fortommen, men jeg tror det er viktig å være kreativ bak bindestikka og stimulere den store skapertrangen mange av oss har.


Hvilket fluemønster skal du velge?


Jeg sier alltid at 90% av fiske er lokalkunnskap. I kunnskap legger jeg jo inn byttedyrlære, fiskeplassene, tidevannsstrømmer, saltinnholdet i vannet osv. Det er jo gjerne sånn at er du på en plass du vet du får fisk, kjenner du det jo på hele kroppen, før du skal ned, at her får du fisk! Uten engang å tenke på fluevalg, stang, snelle, merker på utstyr osv. 


Så det jeg prøver å si er at jeg annbefaler skjeldet hvilke fluer man bør bruke. Jeg er veldig opptatt av at man skaper egne erfaringer. Det jeg gjør funker muligens ikke så godt for deg/andre. Godt eksempel her er Jiggy VS Vaskebjørn på Bornholm turene. Jeg fisker endel med Runar Kabbe og han og jeg fisker med helt forskjellge fluer, omtrent bestandig! Men vi får begge fisk på de samme turene bare fordi vi bruker mer tid på å observere området, bruke erfaringen vi har og ikke minst dele med all den kunnskapen vi har. 


Fluevalget kommer gjerne rett før du skal begynne å fiske. Før den tid har man jo tatt en drøss meg avgjørelser som overhode ikke har noe med fluevalget å gjøre i det hele tatt.


Temaet "Fluevalg" er noe jeg foreleser om i sjøørretfiske og det er utrolig artig. De som for mye fisk på en flue har som regel mye lokalkunnskap også.UNntak!


Det finnes alltid unntak!!

- Flyvemaur.

- Strandfluer

- Fjærmygg.

- Strandfluemaggot

- Vingesnegler

- Glassål

- Muslingmark

- Små flyndrer.


En siste liten sak. Jeg hadde en liten greie med årets guidestudenter på Kommersøya hvor jeg etter et 3 dagers kurs laget en rekeflue, til hver student, av ull, plukket fra samtilge studenters ullsokker. Alle fikk fisk på den. Med kunnskapen de hadde lært, klarte de å guide sine kunder til å få fisk. 


Man skal jo ikke glemme at det ligger mye flaks i fisket også og tilfeldigheter! 


Sjekk flueboksen Våren 2019 her

IMG_1068

Jeg elsker å binde fluer, teste ut forskjellige mønstre og være kreativ bak bindestikka og du skal aldri være redd for å prøve ut alt mulig av fluer. Veldig ofte oppdager du at fisken kan ta et stort utvalg av fluer og til tider virker det som om fisken ikke bryr seg om hva den får servert. Som f.eks de gangene du får en fisk på loppe og så finner du en svær børstemark eller sild i munnen på den. Husk, sjøørreten er på søken etter mat og en jeger som presser seg til det ytterste for å overleve.


MEN! så har du de dagene hvor den ikke vil ta noen ting. De dagene som du ser vak og fisken ikke vil ha noe av de fluene du serverer den. Disse dagene opplever vi alle sammen.  


JPEG-bilde-296D709DEAE8-13
nfisklogo
Instagramlogo

Følg meg på instagram

patagonia-fish-logo
Titan_full_intermediate
Ariflo
logo

Bli en patreon supporter

        Ny glass line

      Min "Go to" line

winston logo

       Min fluestang

    Mine vadere/jakke

   Mine hovedsponsor

redigton

       Min ny snelle

org.nr. 99 57 98 115    oppdatert  04.10.2019

youtubereklame