Fluefiskern.no

logo
Checkout

Slik ser boksen min ut Vinteren 2019/20. Jeg har et par nye kroker på noen av fluene mine som jeg er meget fornøyd med. Owner AKI LIGHT er en veldig spiss, sterk og ikke minst en blank krok! Noe jeg liker. Det har kommet noen nye mønster i boksen, noe jeg syntes er spennende. Jeg har også lagt til mitt aller første rekemønster "Grizzly Reka". Jiggy er der også, i to farger. Topp 5 fluer for meg nå: No.1 - Vaskebjørn, No.2 - Orange Lady, No. 3 - Kobberbassen, No.4 - Fluo.orange Loppe og No. 5 - Fnugget. Fluo.Pink.

 

Mvfluefiskehilsen Eivind Berulfsen.

vinter 2019/20 02.01.2020

box1
hooverN_3


The Ladies - size 4

Disse fluene bruker jeg bare mer og mer. De fungerer utrolig godt. Det at jeg i tillegg tok min PB, i Norge, på en Orange Lady, gjør at jeg plasserer den i Topp 5 lista mi. Alle fargene jeg har bunnet denne i, binder jeg med fluo.hvite øyne. Ny krok AKI LIGHT i size 4. Flua blir veldig stabil i vannet med denne kroken. Jeg binder disse ute fluo.cdc fjær. Men iblandet litt UV pearl i dubbingen.

orange_pinklady

Flueboksen 2019

Hoover Shrimp

Hoover Shrimp er en fast rekeflue jeg bare må ha i boksen. Den fanger fisk etter fisk og er min rekeimitasjon nr.1. Jeg binder den i size 4, men har valgt å binde Hoover Pink i str. 6. Jeg har også begynt å binde disse med Easy Shrimp Eyes, fluo. hvite øyne. Noe som har fungert meget godt.

hooverchar_2


Vaskebjørn size 4 og 6

Min flue Nr.1. I år er det size 4 og 6  i boksen. Bornholm går det i size 4 og her hjemme size 4 og 6. Jeg har også bunnet en variant. Uten kuleøyne. Triggerpunktet er fluo.chartreuse. Jeg har bunnet den med fluo. grønne reke øyne. Flua synker så sakte og ligger så rått i vannet! I tillegg bandt jeg den på Owner AKI LIGHT i size 4. Et meget spennende mønster. Jeg nøler ikke et sekund med å sette på denne flua.

vb6
hooverNChar
Hooverpink_1

Hoover Shrimp - Naturel/sort

Gamakatsu F314 - size 4

olivelady_2

PQ-Kutlingen size 10

Hoover Shrimp - Fluo.pink

Gamakatsu F314 - size 6

vbgreenhornet_1
VBgreenhornet_2

Pink&Orange Lady - Topp 5, Nr.2

OWNER AKI LIGHT size 4

Olive Lady

TMC 811 S - size 4

Vaskebjørn - Topp 5, Nr.1

Gamakatsu F314 size 6

vb4

Vaskebjørn Green Hornet OWNER AKI LIGHT size 4


Jiggy

Jeg har vel ikke kommet helt i mål med denne flua enda. Men velger alikevel å ha den i boksen. Jeg setter den oftere på nå enn tidligere. En flue jeg vet fisker godt og som fanger fisk etter fisk. Utfordringen min er å ha trua på den, noe jeg må jobbe med og som jeg nå ser på som en utfordring. Har den nå i en "hel hvit" utgave. Bunnet med UV flash og en Jiggy i hvit/sort.

jiggyhvitsort_2
Jiggy UV2 hvit
Jiggyhvitsort

Jiggy hvit og hvit/sort

Jiggy hvit m/uv flash - 7 cm

TMC 777 SP size 8

Jiggy hvit/sort - 8 cm

Ahrex  NS 156 size 6


Loppene

Lopper må du ha i flueboksen. Selv liker jeg å ha 3 farger. Jeg syntes de jeg har dekker alle forhold. Binder den på TMC 2457 i size 6. Jeg ser det er mange som binder loppene sine tykke. Lopper er ikke tykke! De er forholdsvis smale og tynne når de svømmer i vannet. Bind dem lettere dresset. De fisker vel så godt! Kobberbassen og Loppa fluo.orange er på min Topp 5 liste av fluer jeg mener du må ha i boksen.

loppa3stk
loppaflorange
loppaoliven
Kobberbassen size 6

Loppene mine

Loppa Fluo.orange - Topp 5, Nr.4

TMC 2457 - size 6

Loppa Oliven

TMC 2457 - size 6

Kobberbassen - Topp 5, Nr.3

TMC 2457 - size 6


Holo loppa

Holo Loppa er tilbake. En flue som ligner ei loppe og en liten reke. Det som gjør at denne flua fisker så godt er beveglesen den har i vannet. Den hopper og danser under inntrekket. Med sitt fluo.orange triggerpunkt trigger den ofte fisken til hugg. En flue jeg kan anbefale. Jeg bruker nå en annen type dubbing en tidligere. Her er den bunnet med SLF i tan. Flua blir litt mer nøytral en tidligere. Noe jeg liker godt. I tillegg har jeg bunnet den på OWNER AKI LIGHT i size 6. Ønker jeg å fiske med en flue med mere kobber/guld flash i, setter jeg på kobberbassen.

Hoover Shrimp - Chartreuse/sort

Gamakatsu F314 - size 4

Vaskebjørn - Topp 5, Nr.1

Gamakatsu F314 size 4

hololoppa_1

Holo Loppa

OWNER AKI LIGHT - size 6


Lille mysis

Her er mitt mønster på en imitasjon av en mysis. Flua fisker veldig godt og er kjekk å ha når fisken er selektiv. En liten flue som dere burde prøve. Den ser ikke særlig effektiv ut i boksen men vent til dere putter den i vannet. Flua lyser opp som et lynglimt og fisken hiver seg over den! Har bunnet den med badger hackle nå i stedet for hvit hackle. Du kan også bruke små grizzly hackle til denne flua.

lilleM_1

Lille Mysis  

TMC 811 S - size 8


F-All

Våren 2018 kom jeg over noen fisker som gikk å jaget etter små tangkutling yngel. Fisken var meget sær og selektiv! ville ikke ta noe av det jeg hadde i boksen. Da dukket dette mønstret opp. En meget simple flue å binde, men du store den fanget fisk! Jeg fisker den med hurtige små inntrekk, nesten som en nymphe. Fisken tar hardt og brutalt! Bør prøves!

fall_1

F-ALL  

TMC 811 S - size 8


Fnugget  

Dette er et mønster som bare fungerer og som du bør ta deg tid til å binde. Det koster litt med cdc fjær, men man kommer ikke unna små cdc rekefluer til sjøørret fiske. Jeg har bunnet 3 farger av denne. Det er tre farger du kan være trygg på at fungerer. De er meget enkle å binde og de fanger fisk året rundt! En av mine Topp 5 fluer! Ny krok er dem bunnet på også. OWNER AKI LIGHT i size 6. En fantastisk skarp og slitesterk krok!

fnuggetflpink
fnuggetflorange
fnugget_3

Fnugget Fluo.Pink- Topp 5, Nr 5.

OWNER AKI LIGHT size 6

Fnugget Fluo.Orange

OWNER AKI LIGHT size 6

Fnugget UV Hvit

OWNER AKI LIGHT size 6


Grizzly reka  

For morro skyld har jeg med denne flua. Min første rekeimitasjon. En meget enkel flue som har gitt meg mang en fiskeopplevelse. Bunnet med et grizzly hackle, rekeøyne og ekornfibre. Litt smeltelim på toppen og vipps du er ferdig.

grizzlyreka_1

Grizzly reka

TMC 811 S  size 6

grizzlyreka_2
grizzlyreka_3

Grizzly reka

TMC 811 S  size 6

Grizzly reka

TMC 811 S  size 6


Svart reka  

En flue jeg ikke har testet så mye enda. Jeg har en bekjent som fisker mye med sorte reker å han får mye fisk. Jeg har forsøkt å binde den så lik den han bruker og syntes jeg er gangske nær orginalen. Denne må jeg teste ut før jeg evt. kan anbefale eller si noe mer om den. Bindebeskrivelse kommer på Tuben.

svartreka_1

Svart reka

OWNER AKI LIGHT  size 6


Speykutlingen  

Denne flua har kommet for å bli. Den fisker utrolig godt året rundt og er blitt en fast flue i boksen min. Jeg binder den nok ikke like stor som Magnus Riksfjord liker å ha den. Jeg har nå bunnet den på TMC 777 SP i size 8. En krok du kan bruke er Ahrex NS110 i size 6 eller 8. Jeg liker denne flua litt lett dresset og med mindre/kortere speyhackle en orginalen.

speyk_1
speyk_4

Speykutlingen - Orginalen

Ahrex NS110 -  size 6

Speykutlingen - "Light"

TMC 777 SP -  size 8

Speykutlingen - "Light"

TMC 777 SP -  size 8

speyk_3

Speykutlingen - "Light"

TMC 777 SP -  size 8


Gurgler  

Joda! Den er fortsatt i boksen! Jeg skal få til å filme dette nattfiske med flyteline og grugler. Jeg gjorde 3 forsøkt høsten 2019, men det klaffet ikke på film.

gurgler_2

Gurgler

Gamakatsu F314 -  size 4 og 6

gurgler_1
gurgler_3

Gurgler

Gamakatsu F314 -  size 4 og 6

Gurgler

Gamakatsu F314 -  size 4 og 6


Slik ser flueboksen ut, vinteren 2019/20. Som vanlig finner du bindebeskrivelser av de fleste fluene på min Youtube-kanal.


mvh Eivnd Berulfsen, 02.01.2020

til hovedsiden

nfisklogo
Instagramlogo

Følg meg på instagram

patagonia-fish-logo
Guideline-Reach-Reel-01
youtube

Bli et YouTube medlem

  Ny stang og snelle til gjedde fra Guideline

winston logo

Min fluestang til sjøørretfiske

         Mine vadere

Sponsorer

redigton

Min fluesnelle til sjøørretfiske

CND-Logo

      Ny stang til sjøen!

org.nr. 99 57 98 115    oppdatert 22.09.2023

youtubereklame