Fluefiskern.no

logo
Checkout

Så er høsten kommet og jeg har begynt på skole. Det er ikke mye som skjer bak bindestikka om dagen. Noe er det, men ikke på langt nær så mye som jeg skulle ønske. Jeg har prøvd meg på et par fluemønster de siste månedene, et par av de ligger forsatt "på hylla" mens et par nykommere har lurt seg inn i boksen min.


Her er flueboksen min. Denne Superflua ligger som et slør over alle sammen. Det er mulig jeg prøver å få kloa i en treboks som disse kan ligge i. Tanken var en Domino eske, den må jo være perfekt.


Takk til Kenneth Bringsdal for hjelpen med flua og for hans åpne sinn om denne sagnomsuste Superflua. Det å dele slike ting er virkelig noe vi alle setter pris på.


Mvfluefiskehilsen Eivind Berulfsen. 22.10.2016.

Oktober 2016 22.10.2016

Superflua er en mystisk flue. Nevner du Superflua til noen, hører du ofte "Ah, det er den hemmelige flua til han Kenneth Bringsdal". Nå er den ikke akkuratt hemmelig lengre. Både Kenneth og flua dukket opp i en artikkel i et fiskeblad for en god stund tilbake og vi begynner å se denne flua flere steder på nettet. I tillegg har flere av dere ønsket å se denne flua på kanalen vår, så nå er den her!.


Jeg har snakket med Kenneth for å få detaljene om hvordan han binder flua og funsjonene til flua og budskapet bar og er enkelt: "Keep it light and keep it simple! Do not put on to much makeup on it"!


Filmen ble veldig lang denne gangen, jeg ble i overkant ivrig og snavla gikk i et kjør. Jeg har vel fått et inntrykk av at dere liker det også, derfor har jeg ikke klippet bort så mye av det. Vil du ha en kortere versjon kommer den ut på engelsk snart. Denne blir mye kortere.

Vaskebjørn

Ja ja ja. Det er nå tilbake i boksen og den blir nok der til den dagen jeg dør! Vaskebjørn er en flue jeg vil ha i boksen og som faktisk har blitt en så stor del av mitt fiske at det føles unormalt for meg å ikke ha den der. Her har jeg bunnet den i size 4, 6 og 8.


Hoover Shrimp

På denne tiden faller ofte valget mitt på denne flua. Hoover Shrimp bunnet med et innslag av fluo. chartreuse selull. Dette fungerer knall bra. I år har rekevandringene vært sene og det har myldret av reker på grunna. Jeg syntes flua tar seg best ut i vannet helt ufortynget. Dette betyr at man kan fiske denne flua veldig sakte og at daletiden blir minimal. Noe som virker å gjøre fisken helt sprø til tider og de tar den knall hardt!

Her bunnet i size 6.


The Ladies

Cdc fluene er ikke langt unna og de kommer til å følge meg videre i mange år fremover. Disse Pink Lady fluene er rå giftige på denne tiden. Her bunnet i size 4 og 6 i fargene: Fluo.orange/hvit, rosa/hvit, oliven/hvit, blue dun og sand.


The Sprinkler

Vel, denne flua har jeg ikke fisket så mye med dette året. Det ligger nå i boksen ved siden av disse Lady fluene i sand farge. Jeg syntes flua tar seg godt ut med sitt fluo. chartreuse hode og grizzly marabou hale. Den blir nok liggende der fremover.  


Gurgler Striper

Jeg venter fortsatt litt på at denne flua skal friste meg til å begynne å fiske mer med den. Jeg har ikke helt klart å ta dette fisket helt inn over meg enda. Jeg har ingen planer om å legge disse på hylla. Tvert imot. Jeg venter bare på de rette forholdene så skal jeg nok knalle ut en slik i mørket å holde meg fast i korken på stanga!  


PQ Kutlingen.

Også en flue som blir værende. Senere på året nå vil stingsilden stime seg sammen. Da er denne flua knallbra og jeg vil absolutt ikke være for uten den.


Proppen.

Vel, denne rare flua blir i boksen en liten stund til. Jeg vil prøve den et par ganger under litt mer krevende forhold en sist gang jeg fisket med den.

Jeg har opplevd å bli rundfisket av en kar jeg var å fisket sammen med på Fyn. Han fisker kun med denne flua der nede og tok mye fiske på den. Stor fisk også (2 kilo +). Så det er meg som må overbevises, igjen...


Loppeboksen er som den pleier.

Her finner du de samme fluene. Denne Tore Tanglus flua har vist seg å være en luring av en flue og er et mønster jeg kommer til å legge ut på tuben.

Skitt fiske alle sammen.

Mvfluefiskehilsen Eivind Berulfsen.


til hovedsiden

nfisklogo
Instagramlogo

Følg meg på instagram

patagonia-fish-logo
SaVolantis
Sa BFT
logo

Bli en patreon supporter

           Flyte line

     Nye Volantis fra SA

winston logo

        Min fluestang

     Mine vadere/jakke

Sponsorer

redigton

      Min nye fluesnelle

org.nr. 99 57 98 115    oppdatert  13.01.2020

youtubereklame