Fluefiskern.no

logo
Checkout

Nå står det dårlig til med flueboksene. Ikke mange fluene etter vårens jakt på sjøørreten. Lopper&Lus er det nok av. Her går jeg sjeldent tom for fluer og er flink til å fylle opp så fort det blir tynt med fluer.

Nå er det sånn att jeg har beveget meg inn på dette "gurgler-fisket."

Min gode venn Tore Litlere Rydgren viste meg oppsettet og hvordan han fisket med disse fluene på Kommersøya for en kort tid tilbake.

Jeg lærte noe nytt den kvelden/natten. Jeg må innrømme at jeg var skeptisk og følte ikke helt at dette ville funke for meg men DÆVEN DØTTE TRE-BØTTE! Jeg har vel ikke ropt og skreket så mye på lenge! (det sier jo litt) Maken til spennende fiske etter sjøørret har jeg neimen ikke opplevd. Jeg fikk hugg etter hugg og fisk etter fisk havnet i hoven og pulsen var i halsen vært bidige sekund.

Så jeg har bunnet endel varianter av denne "gurgler-flua" for å se hvilken av de som fungerer godt for meg og hva jeg evt. vil satse på til en "step by step" tutorial til Youtube kanalen vår.


Takk for at du overtalte meg til å prøve dette Tore.

Helt RÅTT!

Mvfluefiskehilsen Eivind Berulfsen. 12.05.2016.

 

mai 2016 12.05.2016

Lille Mysis size 8

Her ser dere en variant. Bunnet med ganske tett foam, revehår i halen og cactus chenille medium black i kroppen. Jeg har også valgt å binde disse fluene med kevlartråd da jeg føler dette gjør flua enda mer holdbar.

Den tett foamen gjør at flua ligger litt dypere i vannfilmen.

Sett oven i fra ser du den tette foamen. Desto større bobler det er i den jo høyere ligger den i vannfilmen.

Denne lager en fin stripe i vannfilmen.

Her er samme flua bare bunnet med en foam med større bobbler i seg. Denne er laget av en sitteunderlag fra biltema og jeg vil tro den flyter høyt og fint i vannfilmen. Minuset her er vel at foamen ikke tåler så mye da den er veldig bløt og går nok fort i stykker av skarpe ørret tenner.

Må testes ut asap!

 

Denne er veldig lik variant nr 2. Foamen er bare bunnet inn på en annen måte. Her tror jeg "flippen" foran vil hjelpe flua til å holde hodet over vannet. Vi får se. Bunnet med samme foam som variant nr. 2.

Jeg forsøker å holde undersiden av flua så kortklippt jeg kan da dette vil hjelpe med krokingen av fisken.

Jeg opplevde mange, feil slag, på dette type fiske men fant ut av teknikken på hvordan man fikk fisken til å sitte utover natten.

Oppsett av fortom og fisketeknikk tar vi i en film i fremtiden.

Hoover Shrimp.

Så. Jeg prøver å komme meg litt bort fra selull og har kikket endel på denne dubbingen. UV 2 fra Spirit River. Dette i fargen Scud Shrimp Tan. Jeg liker den godt og vil helt klart binde opp et par og teste de ut. Savner kanskje litt av de transparente fibrene som gjør flua blirenda mer "rekete", men jeg liker den.

Opossum i nebbet har den enda, et materiale jeg ikke får nok av.

Vel, som dere ser er det ikke akuratt mye igjen her.

Men disse sorte fluene får pulsen til å stige og jeg blir gira på å komme meg ut igjen snart. Jeg har et par plasser som jeg får en følelse av at disse vil fungere, HELT RÅTT!.  


Tusen takk Tore!

mvfluefiskehilsen Eivind Berulfsen.

12.05.2016


til hovedsiden

Her ser du profilen. Jeg må bare forsøke meg litt frem og jeg skal få teste de ut skikkelig.

Sett oven i fra har den en ganske bred profil og jeg tror den vil lage mye leven i vannfilmen.

Den ser virkelig fisk-bar ut og jeg gleder meg til å se hele fargeutvalget av denne dubbingen. Spennende!  

Denne Mirage Tinselen i Opal m/uv lim gjør at flua lyser opp. Jeg har fått bra på denne flua og det overrasker meg gang på gang hvor små fluer en kan fiske med etter sjøørreten.

Variant 2.

Variant 1.

Variant 3.

Tore Tanglus.

En annen liten rakker, er denne. Et tanglus mønster som har fungert utrolig godt for meg i år. Jeg har testet den ut flere kvelder og den rapper opp den ene sære sjøørreten etter den andre. Bunnet med en selull mix av div. farger, rød kobbertråd som ribb, Mirage Tinsel Opal som ryggsjold m/en stripe uv lim på toppen. Halen er fra Pinesquirrel. Denne er bunnet på en liten Kamasan B175 i size 12.

nfisklogo
Instagramlogo

Følg meg på instagram

patagonia-fish-logo
SaVolantis
Sa BFT
logo

Bli en patreon supporter

           Flyte line

     Nye Volantis fra SA

winston logo

        Min fluestang

     Mine vadere/jakke

Sponsorer

redigton

      Min nye fluesnelle

org.nr. 99 57 98 115    oppdatert  13.01.2020

youtubereklame