Fluefiskern.no

logo
Checkout

Jeg har vel denne gangen gått mot min egen tankegang. Det å ha færre fluer i boksen ble til slutt litt kjedelig. Joda, det er viktig å ha mer fokus på variasjon i inntrekket på flua, fokusere mer på hvordan du avfisker et område, enn å bytteflue hele tiden. Men jeg syntes flueboksen ble, så, kjedelig! Jeg er jo en fluebinder! å elsker å binde fluer! Så nå er den stappet med fluer og jeg kjenner det er veldig givende. Jeg blir supergira når jeg tenker på alle fluene jeg har i boksen nå om dagen.

 

Mvfluefiskehilsen Eivind Berulfsen. 22.10.2016.

våren 2019 02.02.2019

januar05


Pink Lady size 4

Dette er en flue jeg har stor tillit til. En flue jeg fanger godt med fisk på. Jeg har valgt å binde den uten fluoriserende materialer i år. Dette fungerte knall bra og jeg syntes flua syntes meget godt selv i litt grumsette vann.

Disse fisker meget godt tidlig vår, men også utover våren/tidlig sommer. Syntes flua i fluo.farger ble for lysende. Jeg ønsket å ha en litt mer nøytral farge til det kalde klare vannet om vinteren. For å få til et triggerpunkt på flua har jeg bunnet dem med fluo.hvite øyne fra Easy Shrimp eyes.


PQ-Kutlingen

Flua har vært med meg endel år nå og er en flue jeg ikke vil være for uten. En miniutgave av Speykutlingen. Imiterer små kutlinger eller stingsild. Denne har gitt meg mye fisk og flua har en dykkende gange i vannet. Jeg liker å trekke den inn som en kutling. Noe lengre inntrekk med noe stopp. Bunnet på TMC 777 Sp size 10. Denne kroken er dessverre gått ut av produksjon så AHREX NS110 er et godt alternativ. Jeg har også bunnet denne uten kuleøyne foran. Dette er for å kunne fiske denne veldig grunt inne i buktene når sjøørreten jager små stingsil/yngel.

Flueboksen

Hoover Shrimp size 6

Hoover Shrimp fisker utrolig godt. Det er mange av dere som stadig sender meg meldinger over hvor godt denne flua fisker og det er jeg stolt av. En enkel, ufortynget flue som jeg liker å fiske på grunt vann med rolig drag kombinert med noen kjappe inntrekk. Har den i tre farger nå i år, 2019. Her i Naturel/sort, Naturel/fl.chartreuse og Naturel/fluo.hot pink med fluo hvite øyne fra Easy Shrimp Eyes.


Arve Juritzen size 4

Denne har vært i boksen før og nå er den tilbake. En knall bra vinterflue som skal brukes nå i vinter.


Fnugget hvit - rosa

size 6

Disse småtassene fungere utrolig godt! I fjord fikk jeg mange flotte opplevelser med disse to. Knall bra vinterfluer. Fluer som jeg bruker til å trigge sjøørreten til hugg. Fisker den gangske aggressivt med kjappe små inntrekk. Noe daletid er lurt å legge inn.


Vaskebjørn size 4 og 6

Vel denne kjenner dere. I år er det size 4 og 6  i boksen. Bornholm går det i size 4 og her hjemme size 6.

Vaskebjørn size 4


Skitt fiske alle sammen.

Mvfluefiskehilsen Eivind Berulfsen.


til hovedsiden


Big Hole Demon size 6

Denne blir med i år også. Fanget godt for meg i 2018 og vil bli en fast flue i boksen fremover. Bunnet med Grizzly soft-hackle i halen gjør den enda mer giftig og ikke minst holdbar.

Big_Hole_demon

Hoover Shrimp Naturel/sort

Hoover Shrimp Naturel/fluo.chartreuse

Hoover Shrimp Naturel/fluo.hot pink UV2

PQ-Kutlingen size 10


Klassisk stil - size 10

Her har jeg bunnet noen veldig enkle fluer. Dette er et mønster jeg ikke har prøvd enda. Tenkte å prøve den i muddrete vann og ikke minst på natten.  

classicstreamer


Killer sprat

Det er godt å ha noen sild/brisling mønstre i boksen. Disse fisker som bare det og jeg har neppe tenkt å ta dem ut igjen. Fisker dem med lange drag og gjerne med stanga under armen og dra fort. Pass på å stopp en gang i blandt. Da bruker det å rappa på.  


Jiggy size 6

Jada. Den er tilbake i boksen. En hvit og en Orange. Endelig fått fisk på denne flua. Bornholm 2019 har jeg sverget til Stig at jeg skal fiske med den, helt til jeg får en fisk. Hvordan det går får du se i en film etter påsken. Husk å følge fluefiskern på Facebook hvor det blir lagt ut vlogg fra turen.

 

Foam fluer

Her ser du "Gurgler" og "Strandflua". Begge disse fluene er faste fluer i boksen nå fremover. Gurgler fiske er helt rått og strandfluer skal jeg ha i boksen. Opplever jeg slik strandfluesværming en gang til skal jeg være klar! Da blir det sjøørret på TØRT!  


Lille Mysis size 8 og 6

Dette er en artig flue. Fisker veldig godt som en vinterflue. Ufortynget og fiskes sakte eller med korte små inntrekk. Jeg har den i size 8 og 6.


Rock Rolf size 6

Denne flua er en variant av flua Rolf. En flue jeg fikk av Magnus Riksfjord for endel år tilbake. En flue han har fisket meget godt med i bassengene nede på Fyn i Danmark. Så hvorfor skulle den ikke fiske like bra her hjemme?

 


Loppe fluene size 6

Det er de samme loppene som er i boksen fra år til år. Kobberbassen, Oliven loppe og Klympen. Eneste nye loppa jeg har tilført er UV Loppa. Ei loppeflue som har vist seg å fange godt med fisk på vakende sjøørret på vinterstid.  

nfisklogo
Instagramlogo

Følg meg på instagram

patagonia-fish-logo
SaVolantis
Sa BFT
logo

Bli en patreon supporter

           Flyte line

     Nye Volantis fra SA

winston logo

        Min fluestang

     Mine vadere/jakke

Sponsorer

redigton

      Min nye fluesnelle

org.nr. 99 57 98 115    oppdatert  13.01.2020

youtubereklame