logo1test

Fluefiskern.no

For at flua skal "leve" i vannet er det viktig med en tynn spiss. Jeg liker å sette opp mine egne fortommer. les mer om fortom her


Typiske loppe plasser, kan du lese mer om her.


- Lopper fiskes med alt fra "dead drift", handtwist, lange rolige inntrekk, til korte kjappe inntrekk.

- På vakende fisk er det svært ofte at fisken tar loppa i det den synker, så følg med på fortomen, dette er et spennende.

- Prøv å ha direkte kontakt med flua hele tiden, stang og fluesnøret bør være snor-rett i forhold til hverandre.

- Hold stangtuppen rett over vannflaten (0-5 cm) da har du størst "feeling" med flua.

- Ta korte agressive intrekk med mange stopp, tell 1-2-3-4 STOPP - pause så 1-2-3-4 STOPP - PAUSE - så 1-2 STOPP - PAUSE - så 1 STOPP o.s.v.

- Det er viktig med stoppene, jeg kaller det daletid.

- Bruker jeg en høytflytende flueline, i mitt tillfelle blir det SA Sonar Titan Full Intermediate, lar jeg noen ganger flua synke helt ned til bunn før jeg speeder flua opp mot fluelina. Gjerne med korte agressive intrekk, dette fungerer ekstra godt de ganger du kjenner fisken driver å lugger litt i flua.


les mer om lopper her.

Loppa Dark Olive size 6

Fisker du på vakende fisk kan det være lurt å ha litt is i magen før du tar det første kastet.

- Er du usikker på hvilken rettning fisken beveger seg? kan det noen ganger være like greit å la være å kaste. Hvis fisken er veldig aktiv og er oppe å viser seg flere ganger, ta deg tid til å se etter hvilken rettning fisken svømmer. Er jeg usikker lar jeg heller være å kaste.

- Ser du en fisk som vaker med et stort plask eller at den hopper høyt pleier jeg å kaste flua ut til en av sidene, fisken har ofte stor fart når den oppfører seg slik. Den svømmer ofte hurtig vekk fra plasket sitt. Jeg synes ofte slike "hoppefisk" er vanskelig å treffe med flua. Det skal endel til for at fisken ser flua di etter den har vært oppe eller helt klar av vannet. Kast godt ut til en av sidene av vaket å håp på det beste.

Loppe fiske

Kobber Bassen Burn Orange size 6
loppa_fl_orange

En annen måte å fiske loppene på er å fiske dem dypt. La loppa synke godt ned før du trekker inn. I dette tilfelle fisker jeg gjerne med en line som synker noe fortere en Sonar lina. Nå bruker jeg Fast Intermediate lina fra Air Flo. Den synker hurtigere og den holder seg nede, nærmere bunn.


les mer om liner her


til toppen av siden

nfisklogo
Instagramlogo

Følg meg på instagram

patagonia-fish-logo
Titan_full_intermediate
Ariflo
logo

Bli en patreon supporter

        Ny glass line

      Min "Go to" line

winston logo

       Min fluestang

    Mine vadere/jakke

   Mine hovedsponsor

redigton

       Min ny snelle

org.nr. 99 57 98 115    oppdatert  04.10.2019

youtubereklame