Fluefiskern.no

logo
Checkout

Farge: de vanligste fargene er gul, oliven, rødbrunt og grønt. Blir inntil 30 mm. Selv opplever jeg at hunnloppene blir rød/brun/orange i gytetiden og hannloppene oliven/grå.

Levevis: De største konstentrasjonene finner vi i vannområder med mye ålegress, stein og tangbelter. De ligger for det meste stille i skjul om dagen men blir veldig aktive om kvelden/natten da de jakter etter føde. Tidlig vår på de varmeste dagene ser vi ofte lopper svømme rundt på grunna.

Tips: En fin måte å se om det er lopper i et område du fisker er å ta med deg et bit makrell eller angsild, legg den på bunnet, ca 1 meter dyp, et godt stykke fra land, gjerne på en plass med en blanding av sand, småstein og tang. Er det lopper i nærheten tar det ikke lang tid før de dukker opp.  

tangloppe

Tips: I de kalde årstidene kan man fiske loppeflua litt dypt og gjerne med små agressive inntrekk eller helt rolig med hand twist. Loppa Fluo.Orange size 6 er et godt valg her. I de varmere årstidene kan man fiske loppene litt hurtigere på grunt vann. I skikkelig uvær er de et lett bytte for sjøørret. Sjøørreten kommer ofte overraskende lagt inn på grunt vann for å jage disse "go bitene". Loppene blir ekstra aktive om natten, på stille kvelder kan man ofte se sjøørret jage veldig aktivt.Favoritt fluene mine:Loppa Oliven, Loppa Fluo,Orange og Kobberbassen. 

loppepar.jpg

Formering: Tangloppene begynner å parrer seg allerede i de siste vintermånedene. Så fort det blir varmt i de grunne buktene kan man se loppene svømme rundt i "tandem". Hunnen kan  bare befruktes rett etter den har skiftet hud. Derfor klamrer hannen seg fast til hunnen flere uker før hun skal skifte hud. Hun rekker å føde 5-6 kull i løpet av sommeren. Et loppepar kan bli til ca.200 000 individer i løpet av 8 mnd.

loppermagesekk.jpg

Foto: Guttorm Tveit - mageinnhold fra en sjøørret tatt i Mars måned.

tanglopper Gammarus Locusta

loppa3stk
nfisklogo
Instagramlogo

Følg meg på instagram

patagonia-fish-logo
SaVolantis
Sa BFT
logo

Bli en patreon supporter

           Flyte line

     Nye Volantis fra SA

winston logo

        Min fluestang

     Mine vadere/jakke

Sponsorer

redigton

      Min nye fluesnelle

org.nr. 99 57 98 115    oppdatert  13.01.2020

youtubereklame