Fluefiskern.no

logo
Checkout

Utseende: Er litt gul/oliven i fargen. Skifter farge etter omgivelsene. Unge Strandreker kan være helt glassklare. Levevis: Når den jakter etter føde kommer den opp på veldig grunt vann, men oppholder seg gjerne rundt store steiner med dype "lommer" imellom. I tangskogene og rundt store steiner som ligger på 1-2 meters dybde, der trives den ekstra godt.

Strandreke Palaemon adspersus

Formering: Unge strandrekehunner får bare et kull med unger i året. Det skjer i litt dypere vann i juli. Eldre hunner fra 2 år og oppover får 2 kull i året, det første i juli, det andre i september.

Vandring: Jevn gamle reker vandrer opp fra dypet rundt April/mai måned, men de kommer gjerne opp fra dypet så fort vanntemperaturen stiger. Har oppdaget strandreker så tidlig som i midten av Mars.

De vandrer inn på grunt vann for å parre seg. De tar seg en tur ned på kjøligere vann igjen i juli når vannet blir som varmest. Der klekke de sine egg. De vandrer opp fra dypet igjen mot slutten av sommeren august/septembe, når vannet har blitt litt kjøligere, for å klekke kull nr 2. Turen går ned igjen oktober/november.

Strandreke

Hoover Shrimp Fluo. Chartreuse size 6

neste byttedyr, mysider.      

                                   

Tips: Er du der i en av rekenes vandringsperiode tidlig vår og sen sommer kan du oppleve et fiske som overgår det meste.


Min favorittflue: Hoover Shrimp size 4

strandreker

foto: Eivind Berulfsen

foto: Eivind Berulfsen

nfisklogo
Instagramlogo

Følg meg på instagram

patagonia-fish-logo
Guideline-Reach-Reel-01
youtube

Bli et YouTube medlem

  Ny stang og snelle til gjedde fra Guideline

winston logo

Min fluestang til sjøørretfiske

         Mine vadere

Sponsorer

redigton

Min fluesnelle til sjøørretfiske

CND-Logo

      Ny stang til sjøen!

org.nr. 99 57 98 115    oppdatert 26.01.2024

youtubereklame