Fluefiskern.no

logo

Utseende: Er litt gul/oliven i fargen. Skifter farge etter omgivelsene. Unge Strandreker kan være helt glassklare. Levevis: Når den jakter etter føde kommer den opp på veldig grunt vann, men oppholder seg gjerne rundt store steiner med dype "lommer" imellom. I tangskogene og rundt store steiner som ligger på 1-2 meters dybde, der trives den ekstra godt.

Strandreke Palaemon adspersus

Formering: Unge strandrekehunner får bare et kull med unger i året. Det skjer i litt dypere vann i juli. Eldre hunner fra 2 år og oppover får 2 kull i året, det første i juli, det andre i september.

Vandring: Jevn gamle reker vandrer opp fra dypet rundt April/mai måned, men de kommer gjerne opp fra dypet så fort vanntemperaturen stiger. Har oppdaget strandreker så tidlig som i midten av Mars.

De vandrer inn på grunt vann for å parre seg. De tar seg en tur ned på kjøligere vann igjen i juli når vannet blir som varmest. Der klekke de sine egg. De vandrer opp fra dypet igjen mot slutten av sommeren august/septembe, når vannet har blitt litt kjøligere, for å klekke kull nr 2. Turen går ned igjen oktober/november.

Strandreke

Hoover Shrimp Fluo. Chartreuse size 6

neste byttedyr, mysider.      

                                   

Tips: Er du der i en av rekenes vandringsperiode tidlig vår og sen sommer kan du oppleve et fiske som overgår det meste.


Min favorittflue: Hoover Shrimp size 4

strandreker

foto: Eivind Berulfsen

foto: Eivind Berulfsen

nfisklogo
Instagramlogo

Følg meg på instagram

patagonia-fish-logo
SA Volantis Camo
logo

Bli en patreon supporter

  Nye Volantis Camo SA

winston logo

        Min fluestang

         Mine vadere

Sponsorer

redigton

        Min fluesnelle

org.nr. 99 57 98 115    oppdatert 29.02.2021

youtubereklame