Fluefiskern.no

logo
Checkout

Arter: Det finnes ca 400 ater i Norge. Den vi skal kikke litt nærmere på er Nereis. Utseende: Nereis mellom 15-25 cm lang. De vanligste fargene er grønt, brunt og irisblått.

Levevis: Tilbringer det meste av livet sitt nedgravd i sand eller mudder. Trives godt i områdene rundt musligbanker, ålegressbanker og mudder/tang bukter..

Børstemark

Sverminger: Temperaturen bør være over 6 grader og oppover. Så ut i April måned kan vi forvente sverminger. Månelyset er vist bare en faktor som trigger svermingene. Selv har jeg opplevd små samlinger av arten så tidlig som februar, men da har det vært en veldig mild vinter og solen har varmet ekstra godt.

borstemark
Orange Lady size 4

neste byttedyr, tanglopper.


Min favorittflue: I periodene med børstemark- vandringer/sværminger, har jeg faktisk fisket meget godt med Orange Lady size 4. Det virker som fisken elsker denne flua på våren og særlig i Børstemark tider. Det er jo ikke akuratt en ren imitasjon, men det trigger fisken til hugg. I tillegg slipper jeg å kaste med en lang tung børstemark flue.

borstemark


Tips: Prøv å få med deg fullmånene i Mars/April. Uken før og etter fullmånene bruker å være da børstemarken er mest aktive. Du kan da oppleve godt fiske på børstemark-plassene.

foto: Eivind Berulfsen

nfisklogo
Instagramlogo

Følg meg på instagram

patagonia-fish-logo
SaVolantis
Sa BFT
logo

Bli en patreon supporter

           Flyte line

     Nye Volantis fra SA

winston logo

        Min fluestang

     Mine vadere/jakke

Sponsorer

redigton

      Min nye fluesnelle

org.nr. 99 57 98 115    oppdatert 23.09.2020

youtubereklame