Fluefiskern.no

logo

Farge: Kan variere veldig etter hvor den oppholder seg. Den ser litt ut som en blanding av en ål og en ulke. Den har en gul/hvit buk med spettete farger av mørk brun, lyst brunt og gråtoner på sidene. Den har en markant toppfinne langs hele bakroppen som er grizzlet mørk/brun og lys/brun.  Kan bli opp til hele 50 cm lang, men vanligst å finne i 6-12 cm. De store eksemplarene lever gjerne litt dypere.

Ålekvabbe Zoarces viviparus

Levevis: Finnes langs hele norske kysten. Den er mest aktiv om morgenen og kvelden. Du finner de ofte i havner og moloer. Under steiner, i bergsprekker, inni skjell og liknende, men svømmer også gjerne rundt på sand-, eller mudderbunn gjerne i tarebeltet. Vanligvis på grunt vann, men kan gå ned til 40 meter. Spiser det meste den kommer over av smådyr langs bunnen.

Formering: Når vannet er på sitt varmeste om sommeren parrer de seg. I Februar/mars føder den levende unger alt ettersom vanntemperaturen. De kan få alt fra 30 til 400 unger alt etter størrelsen på hunnen. Ungene er lysbrune på sidene og mørkere brun på ryggen og er 4-5 cm lange. Etter ca et år er de 10 cm lange.

 

neste byttedyr, brisling

aalekvabbe.jpg

Foto: Rudolf Svensen                                        

nfisklogo
Instagramlogo

Følg meg på instagram

patagonia-fish-logo
SA Volantis Camo
logo

Bli en patreon supporter

  Nye Volantis Camo SA

winston logo

        Min fluestang

         Mine vadere

Sponsorer

redigton

        Min fluesnelle

org.nr. 99 57 98 115    oppdatert 29.02.2021

youtubereklame