header trutta feber

Det er tidlig ettermiddag og sola varmer godt igjennom vinduet der vi kjører på motorveien i retning Larvik. Vi kjører av E18 og beveger oss oppover i landet. Jo lengre vi kommer desto mørkere blir himmelen. I det vi parkerer bilen i enden av grusveien og tar de første skrittene mot vannet, kommer regnet. Etter kort tids gange ankommer vi Hauksjø som er et forholdsvis stort vann som huser abbor, røye og ørret. Sistnevnte er dagens mål. Etter flere meldinger om

klekkinger av Vulgata de siste dagene, så er forventningene store. Vil vi treffe en klekking av denne store døgnflua?

fiske med vulgata i hauksjø 

skrevet av Thor Oddvar havn soma 08.06.15

Foto Eivind Berulfsen

Allerede i det vi beveger oss i krattet langs vannet kan vi høre en skvulpende lyd som minner mistenkelig mye om en fisk som spiser fra overflaten. Vi kommer til en åpen plass og får bekreftet det vi var så spente på. Fisken vaker og den tar Vulgata. Duskregnet treffer vannoverflaten og vi får øye på en stor døgnflue som kaver med å lette fra vannet. Plutselig bryter en fiskeskjeft vannfilmen, men den bommer på byttet. Vi bryter ut i latter, men blir avbrutt av den samme fisken som prøver på nytt og denne gangen slurper i seg døgnflua. Iveren etter å begynne er stor og fiskeutstyret rigges. I mellomtiden fanger fotografen noen flotte filmsekvenser av pen fisk som glefser i seg de store innsektene som kjemper for livet.

Utpå dagen letter regnet og klekkinen er godt i gang. Det flyter

døgnfluer langs land rundt hele langsiden av vannet hvor vi har

slått oss ned. Innerst i en bukt finner vi en vakende fisk. Den er

interessert, men lar seg ikke lure. Ettermiddagen bærer med seg en ny regnskur og vi bestemmer oss får å spise. Berulfsens imponerende kokkekunster viser seg å være inntakte. Stekte steinbitkaker med rekesalat servert på rugbrød, smaker fortreffelig etter noen timer bak kameraet. Kokekaffe med furunål blir prikken over i'en for dagens måltid. Etter maten treffer vi på flere fisker og to av disse landes. De er også av den mindre størrelsen men knallfete etter god vårkost. Det er flere fisker som viser interessen, men de lar seg heller ikke kroke. Etter en lang dag avslutter vi fornøyde etter å ha flere fisker på samvittigheten og en mye godt filmmateriale å se tilbake på.

Fotografen er klar til opptak og fiskeren klar til kamp. Med sin gamle gode sage-stang er Eivind klar til møte de vaklende fiskene. Med imponerende Vulgataimitasjoner bundet av Jon Strand, skal han prøve å lure de sultne fiskene til å spise noe som ligner de levende insektene. Det vaker jevnt rundt oss. Fisken er pen og virker å være i svært god form. Et par av vakene er saftige og kan se ut som fisk med representabel størrelse. Etter et par kast og litt venting så hugget det til. En fisk siger opp fra dypet, slurper i seg flua og vender ned igjen. Etter mye sjøørretfiske i våres sitter ikke tilslaget slik det burde og fisken krokes ikke. Det samme skjer på det neste kastet. Fisken er på, men fiskeren reagerer litt for sent.

Vi flytter oss og får øye på en vaklende fisk. Eivind presiserer et

kast og flua legger seg elegant på vannet et stykke unna. Vi følger nøye med og plutselig vaker en fisk på flua. Denne gangen sitter tilslaget, så fisken krokes. Den er ikke stor, men i god form. Den landes, avkrokes og settes pent ut igjen. Vi er i gang!

DSC_0271-2-3.jpg
DSC_0268-2-2.jpg
DSC_0285-2-5.jpg
DSC_0283-2-4.jpg
DSC_0289-2-6.jpg

Trutta feber, 08.06.15, Eivind&Thor.

tilbake til hovedsiden

nfisklogo
Instagramlogo

Følg meg på instagram

patagonia-fish-logo
SaVolantis
Sa BFT
logo

Bli en patreon supporter

           Flyte line

     Nye Volantis fra SA

winston logo

        Min fluestang

     Mine vadere/jakke

Sponsorer

redigton

      Min nye fluesnelle

org.nr. 99 57 98 115    oppdatert  13.01.2020

youtubereklame