Fluefiskern.no

logo
Checkout

Rundt April/Mai er jeg ekstra oppmerksom og på utkikk etter tegn til de første strandrekene og sandrekene. De har akuratt begynt sin vandring opp fra oppholdstedene nede på dypere vann. Man ser gjerne de første strandrekene på veldig grunt vann. Helt innerst i buktene mellom steiner og tang. Så grunt som 5 cm vann piler de rundt. Sandrekene finner man gjerne i bukter med ren sand.

Fiskeplassene jeg søker

Jeg har jo mine faste gode rekeplasser. De begynner sin vandring så fort det blir litt varmere i vannet. Jeg ser etter bukter med mye tang, store og små steiner helt innerst i buktene. Det er en eller flere dype renner som går helt inn til de grunne partiene. I disse "dype" rennene vandrer rekene opp mot gyteplassene. Dette vet sjøørreten godt og jager ofte søkende rundt her. I rennene fisker jeg gjerne med Outband F/I, dypt, med korte hurtige inntrekk og mye daletid. Er fisken inne på helt grunt vann, bytter jeg line med gang, da til GPX Hoover.

Her ser du en typisk god strandrekeplass (bildet over). Ganske dyp kanal, 5-10 meter, som går innover i bukta. Helt inne i bukta finner du masse store og små steiner som er dekket med tang.

strandreke.jpg

Foto: Rudolf Svensen                               Les mere om strandrekene her

bukter7

Synk 2/3

5-10 m dypt

Outband F/I

5 m dypt

GPX Hoover

0-1 m dypt

Flytelineplass

Utstyrsvalg

Jeg har med meg GPX Hoover og en Outband Flyt/intermediate. Jeg er på utsikt etter en god synk 2 line. (les mer om linevalg her)


GPX Hoover line.

Er fisken veldig aktiv innerst i buktene og jager rundt etter strandreker eller lopper, setter jeg på en flyteline eller denne Hoover lina som er ganske ny for meg. Da slipper jeg å "stresse" flua inn eller være redd for at lina og flua fikler seg fast i tang og steiner. Med en flyteline/Hoover line har man god tid til å la flua dale fint i vannet.


Outband WF7 F/I.

Fisker jeg i renner eller i bukter som er noen meter dype er dette en perfekt line. Skal jeg ut mot dypere vann, 5-10 meter, vil jeg bytte til en synk 2.


Synk 2.

I f.eks bukta på bildet under kan det være veldig effektivt å begynne å fiske med en synkeline ytterst i bukta. Kaste på tvers og utover mot dypere vann. Her setter jeg gjerne på en rekeflue, Hoover Shrimp, som jeg lar synke godt ned før jeg begynner å fiske den rykkvis inn. Jeg passer også på å la flua dale mye. En annen ting jeg passer på er å ikke ha for lang fortom. Det vil virke mot sin hensikt da flua blir hengende etter under synketiden til lina. Med synkeline vil jeg jo fort ned mot bunnen. Her syntes jeg det holder med en 7" fortom ned til 24mm.

(les mer om fortom her)

hestereke.jpg

Foto: Rudolf Svensen                               Les mere om sandrekene her

Strandreke

Renne

våryre reker

Sandreker

Rekefluene

Jeg har virkelig fått testet ut Hoover Shrimp. Denne fluen i sand/sort eller mixet inn med litt orange eller fluo.chartreuse fungere meget godt til slik fiske.


til toppen av siden.

januar06
nfisklogo
Instagramlogo

Følg meg på instagram

patagonia-fish-logo
SaVolantis
Sa BFT
logo

Bli en patreon supporter

           Flyte line

     Nye Volantis fra SA

winston logo

        Min fluestang

     Mine vadere/jakke

Sponsorer

redigton

      Min nye fluesnelle

org.nr. 99 57 98 115    oppdatert  13.01.2020

youtubereklame