Fluefiskern.no

logo
Checkout

I de seneste dagene har sjøørretfisket i fjorden vært eventyrlig. Vanntemperaturen er lav og fjorden er full av 6-7 cm brisling. Jeg kan ikke huske sist gang det var så store forekomster av arten i de områdene der jeg fisker. I kombinasjon med forholdsvis lav temperatur i vannet, jager sjøørreten aktivt inn i små bukter/viker eller i strømbeltene hvor brislingen stimer seg.  

med brisling under vadeskoa 06.07.2014   

DSC_0032.JPG

Se etter strømbeltene. Har du mulighet til å komme deg litt opp i høyden, kan du lettere se disse blanke stripene. Ta deg tid til å observere området du skal fiske i. Selv om det er et område du kjenner godt, kan små variasjoner i strømforhold/vannstand og vind utgjøre endringer i sjøørrets bevegelsesmønster. Det er lettere å legge merke til dette hvis du står på en høyde og litt på avstand for å få perspektiv.

foto : Eivind Berulfsen

IMG_3418.JPG
IMG_3424.JPG

foto : Eivind Berulfsen

I strømbeltene samler det seg mye drivtang, siv og annen tare. Innimellom dette svømmer det mindre byttedyr som lopper, tanglus, krill og en og annen bortkommen strandreke. Jeg opplever ofte sjøørret som kommer som et lyn undenifra og skyter opp i været. Jeg velger å tro at den ofte tar strandreker eller annen byttedyr som vrimler rundt i vannskorpa.

foto : Eivind Berulfsen

LINEVALG

 

Flyteline: Er det mye toppaktivitet på vannet, setter jeg gjerne på en flyteline med Krampa, Hololoppa eller Vaskebjørn size 6-8 i enden av fortommen. Jeg bruker gjerne en 9" ferdigtapert fortom som ender ut i  27 mm. Jeg setter på ca 70-80 cm med 0.24 mm som spiss. En flyteline fungerer godt hvis det er mye toppaktivitet. Når vannet ligger helt blikk stille er det spennende å stripe små fluer i vannfilmen. Jeg presenterer flua høyt i vannlaget, gjerne med korte agressive inntrekk, litt som loppefisket.


Synkeline: Her har jeg valgt å bruke Zpay sin Descend line fordi den synker slik jeg liker og fordi den passer aksjonen på stanga. Jeg bruker en Vision GT 4 10" #7. Fluevalget for meg blir Vaskebjørn size 4, 2 eller t.o.m size 1, Spaykutlingen size 6 -8. Synkeline bruker jeg gjerne hvis været har vært hardt og det er mye bølger og vannet er blitt grumsete. Da presenterer jeg gjerne flua dypt slik at flua kommer ned til roligere vann. Det pleier ofte å være klarere i vannet nærmere bunnen når været står på.  Jeg fisker gjerne flua med korte inntrekk eller lange rolige drag. Variasjon i inntrekket er vel det rette svaret, men Vaskebjørn fisker ekstra godt når den daler, noe jeg alltid passer på å gjøre med VB festet til fortommen.

IMG_3421.JPG

foto : Eivind Berulfsen

I de mørkeste timene på natten stillner det av litt i de områdene der jeg fisker. Da kan det være godt å slappe av og nyte stillheten. Sett deg ned, finn fram kameraet og ta noen bilder. Gjerne med kamerastativ. Selv liker jeg å vente til det begynner å lysne igjen. En nettinghengekøye er alltid kjekt å ha med seg i påvente av morgenlyset.

DSC_0104.JPG

Man kan rigge seg med hjortehårsfluer og flyteline og fiske av grunner og skjær gjennom natten. Det kan gi resultater, men jeg liker stillheten og det sosiale med kompiser i de stille timene om natten.

Kanskje jeg må jakte etter nye nattplasser sommerstid?

foto : Eivind Berulfsen

IMG_3415.JPG

God sommer.

mvfluefiskehilsen Eivind Berulfsen.


Se flere bilder fra turene og i "full size" i galleri.

nfisklogo
Instagramlogo

Følg meg på instagram

patagonia-fish-logo
SaVolantis
Sa BFT
logo

Bli en patreon supporter

           Flyte line

     Nye Volantis fra SA

winston logo

        Min fluestang

     Mine vadere/jakke

Sponsorer

redigton

      Min nye fluesnelle

org.nr. 99 57 98 115    oppdatert  13.01.2020

youtubereklame