Artikkel i Byavisa Sandefjord 20.mai 2015.

HILDEGUNN S. RIKSFJORD tekst.


Eivind Berulfsen fra Stokke er lidenskapelig opptatt av fluefiske. Allerede som 12-åring ble han bitt av basillen. - Fluefiske er større enn bare selve fiskingen. Det er en totalopplevelse fra planlegging til fordypning og selvfølgelig selve naturopplevelsen, sier fluefiskern.

Lidenskapelig fluefisker


På nett kaller han seg fluefiskern og deler gjerne tips, råd og egen hjemmeide og på instagram. Lidenskapen for fiske ble tidlig vekket gjennom en fiskeinntressert pappa. En oppvekst på Nøtterøy var også medvirkende til at fisking ble en selvsagt hobby.

indexbilde
IMG_0071


- Pappa var ivrig fisker både på sjøen og på isen. Da får man det inn i systemet. Noen mennesker er nok født med et større jaktinstinkt enn andre og mitt er stort. Jeg jakter også en del. Da er det mest fugl det er snakk om, forteller Berulfsen.

IMG_0069


Flue som gjelder

Allerede som 11-åring ble han bitt av basillen. Fluefiskebasillen.

- Jeg så et tv-program med Staffan Lindstrøm, NRK Naturredaksjonen 22. sep. 1988 - Fluefiske er mer enn fluer og fisk, link her, og det var starten. Inntrykket og bildene som ble vist ble utrolig sterke. Det var spesielt helheten i opplevelsen og naturen som appellerte. Da var det rett i skuffen til mor og far for å finne frem utstyr til å binde egne fluer, forteller den ivrige fiskern.

femundenørb


Det samme året ble han aktiv i jeger og fiskeforeningen hvor Lindstrøm ble en slags mentor.

- Vi var en gjeng som ble aktive i foreningen og Staffan tok veldig godt vare på oss gutta. Han hadde bindekurs og kastekurs, og ga oss tips og råd. Den tiden var en boost for interessen rundt fluefisking, sier Berulfsen.

020


Magisk øyeblikk.

Det å drive med fluefiske er for Berulfsen mer enn bare selve fisket. Plannlegging, forhåndskunnskap og fordypning er like viktig elementer i dag.

- Fluefiske gir meg mer gjennom det å skape en forventning. Man skaper et bilde i hodet og planlegger derifra. Det man opplever gjennom fluefiske er så stort, fritt og deilig at det er vanskelig å beskrive for noen som ikke har prøvd, sier han.

abborfeber


Derfor deler han gjerne noen av bildene og inntykkene han selv får. I mange år har han tatt med seg kamera på tur og har laget utallige fiskefilmer.

- Jeg begynte i det små, men så har det utviklet seg. Det er utrolig morsomt og jeg føler meg trygg på det jeg gjør. Gjennom filmene gir jeg en del av opplevelsen til andre. Drømmen er å ha et eget tv-program, forteller Berulfsen.

humpy bilde


Egne fluer.

Helt fra barnsbein har han laget sine egne fluer. Det er forsatt også en del av den totale opplevelsen.

- Det handler om mestringsfølelsen og er en del av den store helheten. Da kan man planlegge, og binde ettersom hvor man skal fiske og på hvilken årstid, forklarer han.

Bakgrunnskunnskap blir det aldri nok av ifølge den ivrige fiskeren. Derfor fordyper han seg stadig i nye temaer rundt fluefiske.

- Jeg har lest mye og kan mange sære ting. Det som er så flott er at man aldri blir utlært fordi dte endrer seg hele tiden.

IMG_0578


Meditasjon

Han trives godt med å være på tur med andre, men får mest ut av fisketuren hvis han er ute alene.

- Det er min form for meditasjon. Det er fantastisk å kjenne på den frie følelsen av det å gjøre det man vil. Når man er alene på tur kan man være så sær som man vil, slår han fast.


Tusen takk Hildegunn for en flott artikkel.

eivind berulfsen


hildegunn@byavisa.sandefjord.no


til toppen

nfisklogo
Instagramlogo

Følg meg på instagram

patagonia-fish-logo
Guideline-Reach-Reel-01
youtube

Bli et YouTube medlem

  Ny stang og snelle til gjedde fra Guideline

winston logo

Min fluestang til sjøørretfiske

         Mine vadere

Sponsorer

redigton

Min fluesnelle til sjøørretfiske

org.nr. 99 57 98 115    oppdatert 30.10.2022

youtubereklame